CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*


Waarom is netwerken voor iedere medewerker belangrijk. Uit marktonderzoek blijkt dat circa de helft van de baanveranderaars een baan vindt via het eigen netwerk. Dit zijn niet altijd collega’s maar kunnen ook kennissen, vrienden of familie. Netwerken is niet alleen van belang bij het vinden van een externe baan ook een nieuwe functie binnen je eigen organisatie begint vaak bij een contact met een andere collega die je verder kan en wil helpen.
 
Realiseer je ook dat de toekomstige arbeidsmarkt flexibiliteit, creativiteit en kritisch denkvermogen van je vraagt. Skills die je zeker kunt ontwikkelen als je nu start met netwerken en ontdekt wat de behoefte van de werkgever is.
 
Welke stappen zet je en welke aandachtspunten zijn er als je nu echt wilt beginnen met netwerken.
  • Zorg dat je zichtbaar bent. Dit kun je online doen door je profiel op LinkedIn aan te maken, bij te houden, regelmatig posts te liken of delen en actief nieuwe connecties te benaderen. 
  • Kijk welk intern netwerk er wordt gebruikt bij jouw organisatie. Dit zijn vaak netwerken als bijvoorbeeld Yammer of Intranet en doe actief mee.
  • Netwerken kost ook tijd dus als je goed wilt doen, focus je dan op een of twee netwerken.
Wil je alle netwerkstappen en tips over netwerkevents ontvangen via de mail dan even naar … klik hier.  Voor nu heel veel succes. In zie je uitnodiging op LinkedIn wel verschijnen ;-). 
 
TOP