CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

The show must go on .. 

 

Het eerste jaar van mijn Ommezwaai

Het is nu een jaar geleden dat ik eigenaar werd van De Ommezwaai. En dat was best een roerig jaar. Natuurlijk vanwege de uitdagingen en activiteiten die horen bij het runnen van een bedrijf. En iedere ondernemer die dit leest weet waar ik het over heb. Ben je geen ondernemer dan zal ik een tipje van de sluier oplichten. Naast het feit dat het geweldig is dat je op je eigen manier je vak mag uitoefenen. Mag je je ook bezighouden met o.a. acquisitie, online marketing, ICT, inkoop materialen, netwerken en boekhouden. Meestal vind je dit niet het allerleukste maar het wel moet gebeuren om je bedrijf goed te runnen. En dan komen er ook altijd andere dingen op je weg.

De beren op je weg verlammen je soms maar het hoeft niet

Dat het leven en ook het ondernemerschap niet altijd loopt zoals je verwacht dat hoef ik jullie niet te vertellen. Waarschijnlijk herken je ook direct een situatie waar het niet zo gladjes verliep en dit kan natuurlijk ook privé zijn. Juist in het eerste jaar verloor ik een dierbare. Dan is er verdriet en ook allerlei belemmerende beelden komen boven. Dit verlamde mij deels in mijn ondernemerschap. En hoe ga je hier mee om? Je moet door! Daarom een tip om in degelijke situatie toch door te kunnen gaan. Daar komt ie:

Is het verhogen van werkgeluk het ei van Columbus?

 

Betekent werkgeluk dat je gelukkig bent op je werk of dat werk bijdraagt aan het feit dat je gelukkig bent. Geluk is een gevoel dat niet altijd kan worden onderbouwd met feiten.

Zo wordt er ook steevast beweerd dat mensen die een relatie hebben gelukkiger zijn. Terwijl ik ook heel veel gelukkige singles om me heen zie en ook stellen waarvan ik inschat (ja het is een aanname niet gestoeld op feiten) dat ze niet 100% gelukkig zijn. Maar goed even terug naar het werkgeluk.

Werkgeluk verbetert de prestaties van werknemers. Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers productiever zijn, minder ziek, meer dienstverlenend. Bovendien is er minder verloop onder gelukkige medewerkers. Gezien de (komende) krapte op de arbeidsmarkt zou het verhogen van werkgeluk voor succesvolle ondernemingen weleens het ei van Columbus kunnen zijn.

 

De inspirerende werkomgeving

 

In mijn vorige blog heb ik je vertelt over de werkgeluk indicatoren. Dit is natuurlijk een grove schets. Je kunt jouw eigen indicatoren daarbij leggen om het plaatje compleet te maken.

Een van de indicatoren die een rol spelen voor je werkgeluk is een inspirerende werkomgeving. Misschien nog wel het meest onderschatte element van werkgeluk. Nog altijd vindt 45% van de werknemers de werkplek niet inspirerend. Er is wel een trend ingezet door Google, Apple en Microsoft. Zij zijn de voorlopers als het gaat om inspirerende en wat afwijkende en innovatieve werkplekken. Innovatie is wat de drie ondernemingen ook bindt.

 

Should I stay or should I go? 

In mijn vorige blog heb ik naar de inspirerende werkomgeving gekeken. Wat hebben we nodig om optimaal en met plezier te werken. Is dat een goede koffie, leuke collega’s, ergonomische bureaus en stoelen of een lunchroom waar je direct ook kunt chillen?

Ik vraag me deze week af of werkgeluk op je bucketlist staat. Wat is eigenlijk een bucketlist? Een lijst dit je maakt als je nog een jaar te leven hebt. Met allerlei extreme vakanties of activiteiten die je anders niet zo durven of waarvoor je het geld niet wilde uitgeven. Tja het is toch je laatste jaar.

Wat voor effect heeft vakantie op jouw gevoel van werkgeluk? 
 

Voordat we op vakantie gaan heeft in ieder geval 40% van de Nederlanders last van stress. Ben jij dan zo iemand die harder gaat werken om alles af te krijgen.
DOE DAT NIET!

Je werkt niet alleen harder op het werk. Je bent ook bezig met de planning van de vakantie, het vinden van een bestemming, het inpakken van de koffers en het schoonmaken van het huis zorgt voor deze pré-vakantie stress. 

TOP