CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Word een flexible perfectionist

knop ikdoe meeEendaagse training om soepelheid toe te voegen aan je neiging tot perfectionisme

roderik benderData: donderdag 9 april 2015, Westfriesland Academie, gemeente Hoorn.

Deze maatwerktraining is ook opengesteld voor mensen die werkzaam zijn bij andere gemeenten

Prijs: € 245,- (BTW-vrij)
Inclusief materiaal, lunch, koffie en thee.

 

Veel perfectionisten herkennen zichzelf niet als perfectionist, omdat de lat zo hoog ligt dat ze er zelf bijna nooit aan voldoen. Het kan altijd beter, mooier, perfecter. Wellicht herken je jezelf wel in het volgende: je werkt vaak te veel, te hard en met te weinig plezier. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel (vaak meer dan de daadwerkelijke verantwoordelijkheid), een grote behoefte aan kwaliteit en je bent veel tijd kwijt bent aan het controleren van jezelf en anderen. De lat ligt zo hoog dat het je regelmatig stress geeft.

Onze eendaagse is bedoeld voor leidinggevenden, stafmedewerkers, beleidsmakers en medewerkers (HBO-WO werk en denkniveau) die ernaar verlangen de lat af en toe wat lager te kunnen leggen. Deze training geeft je inzicht in de manier waarop perfectionisme je denken en doen beinvloedt en helpt je soepeler om te gaan met je eigen eisen.

Onderwerpen:

- gezond versus ongezond perfectionisme

- effecten van perfectionisme

- zicht op de gedachten die van invloed zijn op jouw perfectionisme

- omgaan met je innerlijke criticus

- productiviteit, effectiviteit en perfectionisme

- de hoogte van de lat instellen

- soepelheid, humor, fouten maken en feedback

- genieten van het resultaat, zelfs als dat niet perfect is.

 

Programma

’s Ochtends besteden we aandacht aan de gedachten die bijdragen aan je huidige perfectionisme. Welke normen heb je in je hoofd, voor jezelf, voor anderen? Welke normen ervaar je vanuit jezelf en vanuit anderen? Wat zijn de positieve en de negatieve kanten van deze manier van denken? Hoe kun je met behoud van de kracht van je kwaliteit zorgen dat je het jezelf wat makkelijker maakt?

’s Middags gaan we met concrete opdrachten aan de slag om een vertaalslag te maken van het geleerde naar je eigen praktijk. Aan het eind van de dag kijk je op een nieuwe manier naar je eigen gedrag en ervaar je meer keuzevrijheid. We werken met praktijkvoorbeelden uit de groep.

NB! Naast deze ééndaagse training geeft Roderik Bender bij de Ommezwaai de driedaagse training RET in coaching. Deze training is bedoeld voor mensen in een coachende rol die willen leren belemmerende overtuigingen bij anderen te herkennen en om te buigen.

 

De trainer

Roderik Bender is van huis uit arbeids- en organisatiepsycholoog. Vanaf 1995 werkte hij als trainer en coach bij trainings- en adviesbureau Schouten & Nelissen. Zijn specialisatie is het trainen van professionals (coaches en trainers). Hij studeerde aan het Institute for RET in New York (thans Albert Ellis Institute geheten) en kreeg nog les van Ellis zelf. Sinds 2002 is hij gecertificeerd RET-therapeut en als supervisor aangesloten bij het Albert Ellis Institute.

Roderik is (co-)auteur van onder andere de volgende boeken:

Hoe maak ik van een olifant weer een mug?

RET handboek voor ouders

Trainingstijden: 09.30-16.30 uur (zaal open 09.00 uur)

Plaats: nader te bepalen

Hier vind je de routebeschrijving en overnachtingsmogelijkheden.

TOP